Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ταινίες του 2015 βασισμένες σε βιβλία


Η φετινή χρονιά είναι γεμάτη με blocbuster ταινίες βασισμένες σε best-seller βιβλία. Μέχρι τώρα είδαμε ένα από αυτά που φυσικά δεν είναι άλλο από τις "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι", η οποία έχει σκαρφαλώσει ήδη στην πρώτη θέση των πιο εμπορικών ταινιών παγκοσμίως για το 2015. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η χρονιά.

"Η Τριλογία της Απόκλισης-Ανταρσία"(The Divergent series:Insurgent)


Το Insurgent, το 2ο μέρος της επιτυχημένης σειράς ταινιών «Τριλογία της Απόκλισης» είναι βασισμένο στην στο αντίστοιχο βιβλίο-φαινόμενο που αποτελεί τη συνέχεια του αρχικού Divergent. Τα δυο βιβλία μαζί που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν, με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα best sellers των New York Times, έχουν πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα και συγκαταλέγονται φυσικά ανάμεσα στα πιο δημοφιλή e-books όλων των εποχών. 

Η Τρίς Πράιορ καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες και να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στην ισχυρή συμμαχία που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή της. Απέναντι στους Τρις (Σειλίν Γούντλι) και Φορ (Τεό Τζέιμς) βρίσκεται και πάλι η αδίστακτη ηγέτης της Πολυμάθειας, Τζανίν (Κέιτ Ουίνσλετ), ενώ πλέον στο ρόλο της Τζοάνα της επικεφαλής της φατρίας των Ειρηνικών, συναντάμε την Οκτάβια Σπένσερ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 19 Μαρτίου.


"Άγγελοι"(Fallen)



Η ταινία βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς "Άγγελοι" της Λόρεν Κέιτ.

Υπάρχει κάτι μυστηριώδες και ταυτόχρονα οικείο σχετικά με τον Ντάνιελ. Τραβάει την προσοχή της Λους από την πρώτη στιγμή που τον συναντά στο οικοτροφείο Σουόρντ εντ Κρος στη Σαβάνα. Είναι το μοναδικό φωτεινό σημείο σ’ ένα μέρος όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι απαγορευμένα, οι υπόλοιποι μαθητές αποτυχημένοι, ενώ οι κάμερες ασφαλείας παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση. Παρόλο που ο Ντάνιελ δε θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με τη Λους –και κάνει τα πάντα για να το δηλώσει– αυτή δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Το βλέμμα του, το πρόσωπό του, τα πάντα επάνω του τη γοητεύουν. Είναι αποφασισμένη να μάθει τι κρύβει τόσο απεγνωσμένα ο Ντάνιελ… ακόμη κι αν η αλήθεια τη σκοτώσει.

H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου στην Αμερική.


"Paper Towns"


Mετά το "Λάθος Αστέρι", ένα ακόμη βιβλίο του Τζον Γκριν μεταφέρεται στο σινεμά. Αυτή τη φορά το "Paper Towns" που όπως φαίνεται και αυτό θα κλέψει τις καρδιές μας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την υπόθεση του βιβλίου στα αγγλικά
http://www.public.gr/product/books/english/literature/modern-literature/paper-towns/prod1500092pp/

Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Ιουλίου στην Αμερική.


"Καμένη Γη"( The Maze Runner: The Scorch Trials)


Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας την περσινή χρονιά ανακοινώθηκε σχεδόν αμέσως η δημιουργία δεύτερης ταινίας, βασισμένη στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του Τζέιμς Ντάσνερ.

Κατάφεραν να επιλύσουν το Λαβύρινθο. Αυτό έπρεπε να ήταν το τέλος. Όχι άλλα τεστ. Όχι άλλες μεταβλητές. Όχι άλλο τρέξιμο. Ο Τόμας ήταν σίγουρος ότι μετά την απόδραση οι Γκλέιντερ θα ξανάπαιρναν πίσω τις ζωές τους. Όμως κανείς δεν ήξερε πραγματικά σε τι είδους ζωή θα επέστρεφαν.

Αλλά στο Γκλέιντ, η ζωή ήταν εύκολη. Είχαν φαγητό, καταφύγιο και ασφάλεια... μέχρι που η Τερέζα ενεργοποίησε το τέλος. Όμως στον κόσμο έξω από το Λαβύρινθο, το τέλος είχε ενεργοποιηθεί από καιρό.

Καμένη από ηλιακές εκλάμψεις και από ένα νέο, βάναυσο κλίμα, η γη είναι κρανίου τόπος. Η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει -και μαζί της, η τάξη- και τώρα Κρανκ, άνθρωποι καλυμμένοι με φριχτές πληγές, που η μολυσματική ασθένεια γνωστή ως Έκλαμψη τους έχει οδηγήσει σε δολοφονική μανία, λυμαίνονται τις κατεστραμμένες πόλεις αναζητώντας το επόμενο τους θύμα... και γεύμα. 

Ίσως οι Γκλέιντερ να έπρεπε να είχαν τελειώσει με το τρέξιμο. Όμως, αντί για ελευθερία, βρίσκουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια δοκιμασία. Πρέπει να διασχίσουν την Καμένη Γη, την πιο ξεραμένη περιοχή του κόσμου, και να φτάσουν σε ένα ασφαλές καταφύγιο εντός δύο εβδομάδων. Και το ΚΑΚΙΑ έχει φροντίσει να ρυθμίσει τις μεταβλητές και να διαμορφώσει τις πιθανότητες εναντίον τους.

Άραγε ο Τόμας θα είναι πάντα στο έλεος του ΚΑΚΙΑ; Ή μήπως κατέχει το μυστικό της ελευθερίας κάπου στο μυαλό του;

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου στην Αμερική.

"The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος 2"(The Hunger Games:Mockingjay Part 2)


H διάσημη σειρά ταινιών(βασισμένη στην ομώνυμη τριλογία της Σούζαν Κόλλινς) που έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς έρχεται να κάνει φινάλε. Ίσως η ταινία που αναμένεται με μεγαλύτερη ανυπομονησία τη φετική χρονιά.

 Με το έθνος της Πάνεμ η Κάτνις αντιμετωπίζει τον Πρόεδρος Σνόου στην τελική αναμέτρηση. Μαζί με μια ομάδα από τους στενότερους φίλους της - συμπεριλαμβανομένου του Γκέιλ, του Φίννικ και του Πίτα - η Κάτνις φεύγει σε μια αποστολή μακριά από την περιοχή 13. Αυτοί διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να οργανώσουν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Σνόου.Οι παγίδες,οι εχθροί,οι ηθικές επιλογές που περιμένουν  την Κάτνις είναι περισσότερο επικίνδυνες από κάθε σκηνή που είχε αντιμετωπίσει στους Αγώνες Πείνας.

Η ταινία αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου στην Αμερική.

4 σχόλια:

  1. Όλα τα βιβλία ειναι υπέροχα αλλα ποιο πολυ απο όλα ανυπομονώ να βγει το fallen , η σειρά βιβλίων άγγελοι ειναι υπεροχο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο αφιέρωμα. Ανυπομονώ για τα επόμενα!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή