Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Η Μάχη του Χόγκουαρτς..σαν σήμερα 2 Μαΐου


Σαν σήμερα το 1998 συνέβη ένα από τα πιο σημαντικά (αλλά και θλιβερά) βιβλικά γεγονότα..


Φυσικά δεν είναι άλλο από την "Μάχη του Χόγκουαρτς" από το βιβλίο της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου", το 7ο και τελευταίο βιβλίο της σειράς..εκεί όπου γράφτηκε το απόλυτο φινάλε και εκεί όπου είδαμε το κακό να νικιέται, κάποιους καλούς μας φίλους να "φεύγουν" και καταλήξαμε να κλαίμε για τον θάνατο ενός άνδρα που μέχρι πριν τον λέγαμε προδότη..



Οι απώλειες βέβαια των αγαπημένων μας και μη ηρώων είναι αυτές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην ψυχή μας από αυτή την μάχη...Γι'αυτό ας αρχίσουμε να μετράμε!!!

1. Λάβεντερ Μπράουν

Αν και συμμετείχε και στον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν και στο Τάγμα του Φοίνικα,εμείς την θυμόμαστε στον Ημίαιμο Πρίγκηψ όπου ερωτεύεται του Ρον Ουέσλι και του γίνεται στενός κορσές. Στην μάχη του Χόγκουαρτς τάχθηκε εναντίον των Θανατοφάγων,στην οποία και θανατώθηκε από τον λυκάνθρωπο Γκρέιμπακ.

2. Κόλιν Κρίβι

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά... 
Μανιώδης φωτογράφος,ο οποίος πέθανε τελικά στη Μάχη του Χόγκουαρτς από Θανατοφάγους.

3. Φρεντ Ουέσλι

Γνωστός,μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Τζορτζ, για την αίσθηση του χιούμορ. Ένα από τα αδέρφια του κολλητού του Χάρι,Ρον.Πέθανε στην μάχη του Χόγκουαρτς από μία έκρηξη.

4. Ρέμους Λούπιν & Νυμφαδώρα Τονκς

Ο πρώτος,λυκάνθρωπος και καθηγητής του Χόγκουαρτς για ένα έτος. Η δεύτερη, Χρυσούχος στο Υπουργείο Μαγείας. Αγαπήθηκαν,παντρεύτηκαν και καρπός του έρωτα τους, ο γιος του Τέντι. Η Τονκς πέθανε στη μάχη του Χόγκουαρτς από την θεία της Μπέλατριξ Λεστρέιντζ ενώ ο Λούπιν πέθανε στην ίδια μάχη από τον Ντολοχοβ.

5. Σέβερους Σνέιπ 

Ποιος δεν έκλαψε με αυτόν τον θάνατο?
Ποιος δεν αγάπησε αυτόν τον καθηγητή που μέχρι τότε μισούσαμε?
Σε ποιον από εμάς δεν έμαθε αυτός ο θάνατος πως είναι η αληθινή αγάπη?
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο..

6. Μπέλατριξ Λεστρέιντζ

Ένας από τους θανάτους που καταευχαριστήθηκα. Πιστή στον Βόλντεμορτ μέχρι θανάτου,η οποία  ξεπάστρεψε αγαπημένους μας χαρακτήρες. Πέθανε τελικώς στη μάχη του Χόγκουαρτς 
από την Μόλι.(Καλά της έκανε)

7. Λόρδος Βόλντεμορτ

O χειρότερος κακός που γνώρισε πότε ο κόσμος των βιβλίων που παρόμοιος του δεν πρόκειται να εμφανιστεί. Εξαιτίας του έγιναν τόσες αιματοχυσίες και πέθανε τελικά ύστερα από την καταστροφή και του τελευταίου Πεμπτουσιωτή.

Φινάλε στο σημερινό άρθρο με ένα από τα ορχηστρικά που συνοδεύουν την Μάχη στο Χόγκουαρτς από την ταινία "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 2"


2 σχόλια:

  1. πολυ ωραιο το post σου!! Εγω τον Σνειπ τον λατρεψα απ την πρωτη στιγμη!! Το ιδιο και την Μπελατριξ και στεναχωρηθηκα οταν πεθανε :/ αν θες να δεις το δικο μου ποστ http://mycolorsecrets.blogspot.gr/2015/05/battle-of-hogwarts-2-may.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Εγώ τον λάτρεψα στο τέλος!! Την Μπέλατριξ την μισώ υπερβολικά! πολύ ευχαριστώς..θα τη δω αμέσως...

      Διαγραφή